Reklam

Anime Önerileri #1



Evet ilk animemiz başlangıç için biraz tuhaf olsada isekai quartet...
İlk olarak animeyi belli başlıklar altında inceleyeceğim...Konu,çizimler,karakterler ve kendi yorumum...

O zaman konu ile başlayalım...İlk olarak bu yazıda olabildiğince az spoiler vermeye çalışacağım ama gene de spoiler olabilir uyarımı yapayım...Konumuz Youjo Senki , Overlord , Konosuba ve Re:Zero
animelerine ait karakterlerin aynı evrene geçişini anlatıyor.İlk bölümden biraz spoiler vermek gerekirse tüm bu dört animedeki karakterler bir tuş buluyor ve bunlara basması sonucu lise hayatlarını yaşamaları gerektiği bir paralel evrene ışınlanıyorlar.Eğer okul kurallarına karşı gelirlerse kendi dünyalarına geri dönemeyeceklerini söylüyorlar...Burdaki asıl sorun tüm bu birbirinden farklı dört ana karakter aslında aynı dünyadan yada çok benzer bir dünyadaki japonya ülkesinden geliyorlardır ve bu da aralarındaki muhabbeti cidden eğlenceli yapıyor.


Sırada çizimler. Çizimler chibi tarzında olup renkleri olabildiğince canlı ve göze şirin gelir şekilde tutmaya çalışmışlar ben bu tarzı sevdiğim için çok hoşuma gitti.Çizimler konusunda konuşulacak çok bir şey olduğunu sanmıyorum zaten yukardai resimde de gözüküyor :)

Karakterler...Şimdi bu konuda spoiler vermek istemesemde biraz spoiler olacak başlayalım.Karakterler dört farklı animeden alındığı için hepsi birbirinden farklı temalarda işlenmiş...Sadece ana 4 karakteri inceleyeceğiz...İlk olarak Overlord'dan Ains olacak bu karakter genel olarak sessiz ve bir kral olmasından dolayı otorite sahibi biri.Diğer karakterimiz Re:Zero'dan Subaru aslında normal bir insan ve canavarları kendine çekmesine neden olan bir kokusu var,klasik bir konuşma tarzı var. Diğer karakterimiz Youjo Senki'den Tanya bu karakter askeri bir evrenden geldiği için daha disiplinli ve komutan olduğu için ona uygun davranıyor. Son karakterimiz Konosuba'dan Kazuma bu karakter Subaru ile aynı şekilde sadece normal bir insan ve yanındaki tanrıça ile espirili muhabbetleri dönüyor özelliği yok gibi bir şey nerdeyse (Tabikide kadınların donunu çalmak bir yetenekse bu ayrı).

Şimdi incelemenin son kısmı kendi yorumum:Genel olarak chibi tarzını sevdiğimden anime hoşuma gitti.Şirin şeyleri seven biri olarak bu sevme oranımı 2 kat arttıyor.Anime tema olarak 4 farklı isekai animesini birleştirdiği için klasik serilerden daha farklı ve eğlenceli yapıyor.Bu tamamen birbirinden bağlantısız olan karakterlerin bu kadar tuhaf anlaşmalarını ve etkileşime geçmelerini izlemek bu serilerin hepsini izlemiş biri olarak eğlenmemi sağladığını söyleyebilirim. Overlord , Re:zero , Konosuba , Youjo Senki animelerini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum özellikle isekai türünü seven biri iseniz ne duruyorsunuz :).

Yazıma animeden kulaklarınızın pasını silecek bir şarkı bırakarak çekiliyorum okuduğunuz için teşekkürler iyi seyirler dileirm...




Related Posts

Post a Comment On "Anime Önerileri #1"

Disqus Comments